fredag 5. februar 2010

Smart å trene rett etter jobb !


Effektivt og greit !
Det er veldig mange som opplever det som en effektiv bruk av tiden å stikke innom treningsstudioet på vei til jobben eller på vei hjem fra jobben.
Hva er best ?
Mange spør meg hva som er best, trene om morgenen eller kvelden. Det finnes det ikke noe "riktig" svar på. Det viktigste er at den enkelte gjør det som er best for seg selv. Når du føler at kroppen er mottagelig for trening, så er det også antagelig best. Det krever imidlertid at du er litt i kontakt med deg selv.

Hva spiser du ?
Dessverre er det her de fleste går i fellen. Trener de på morgenen så spiser de lite eller ingen ting og etter trening er det rett på jobben til en kopp kaffe.

Trener du etter jobben møter du tilsvarende utfordring. Du har kanskje spist lunsj i 11 - 12 tiden, mens du trener da et sted mellom 16 og 18.

Like greit å ligge i senga.
I begge disse tilfellene vil det være slik at de fleste vil ha en bedre helsemessig gevinst av å ligge å hvile i sengen. Det er helt avgjørende for å få noe som helst treningsutbytte at du spiser før og etter trening. Ta deg en shake før du går hjemmefra om morgenen og straks etter trening. Trener du etter jobben MÅ du ta deg litt mat omkring kl 15. Aller helst en shake, men alt er bedre enn ingenting. Det samme etter trening, en kjapp shake umiddelbart + vann.

Et fravær av dette vil kunne medføre reduksjon av muskler og redusert forbrenning, som igjen fører til mer fett på kroppen. Vil du det ?

Ingen kommentarer: