søndag 21. februar 2010

Her er oppskriften på drivstoff i forbindelse med trening.


Før - under og etter trening.
Det kommer mange forespørsler til min e-mail på oppskrifter på hva man kan spise før - under og etter trening. Dette er også omtalt på denne bloggen noen ganger tidligere. Jeg setter naturligvis veldig pris på disse kommentarene kan legges direkte inn på bloggen, da vil alle få tilgang til spørsmålene og kommentarene. Det normalt slik at har DU et spørsmål, er det også slik at det sitter mange andre med samme utfordringer.

Det er viktig å understreke at denne oppskriften er basert på folk som driver med utholdenhetstrening/konkurranser, som langrenn, sykkel og langdistanse løping. Det innebærer treningsøkter på 1,5 time eller mer. Trener du kortere tid enn dette, da er ikke denne oppskriften noe for deg. Likeledes om du har som mål å redusere vekten, vil det være et annet opplegg som er best for deg. Ta gjerne kontakt for skreddersydde opplegg.

Denne oppskriften er utviklet av meg i samarbeid med Team Etto Høydahl, nå Team United Bakeries. Oppskriften benyttes av en rekke toppidrettsutøvere innenfor sykkel, løping og langrenn. Det er gjennomført en rekke tester over en tidsperiode på 2 år og dette er resultatet av denne testingen. Dette er "rocket fuel".

Dette kan du spise før trening:

Før renn, ritt eller trening: (spises 2 – 3 timer før start)

2 – 3 dl Axe eller Havregryn
2 toppede spisekjeer med Herbalife Formula 1 shakemix
Fyll opp med Eplejuice

La dette stå å trekke inn i ca 15 minutter. Blir det for tørt, heller du på mer eplejuice.

Dette spiser du underveis:

Eksempel 750 ml flaske

½ del ren eplejuice
½ del utblandet Ringer Drink
1 – 2 teskjeer urtedrikk (te)
2 måleskjeer karbodrikke
2 toppede spisekjeer med Herbalife Formula 1 shakemix


Dette spiser du etter trening eller konkurranser.

Bør inntas straks eller senest 25 minutter etter at pulsen er under 100.

2 toppede spisekjeer med Herbalife Formula 1 shakemix
1 toppet spiseskje Formula 3 proteintilskudd
2,5 dl melk eller juice. (Smak og behag). Er melk OK for deg er det gunstig med de næringsstoffene som finnes i melk, men det er best med skummet melk.

1 kommentar:

Bjørn Håkon sa...

Hvilke Herbalife-produkter egner seg best å ha med for STYRKEPRØVEN Trondheim-Oslo? Sykler uten følgebil som mosjons(-elite). Målet med turen er å gjennomføre på tilfredsstillende måte, uten å få for sur mage (lav pH/sportsdrikk). Eksempelet på 750ml kan en ikke ha for mange av! Formula 1-pulver for utblanding i væske (eplen+vann) burde dekke næringsbehovet. Har du erfaring med H. sin AV urtekonsentrat i konkurranse? Hva med H. måltidsbar, proteinbar, H30, LiftOff? Dette i tillegg til rittets matstasjoner (suppe på Dombås+++) og åpne butikker.