lørdag 20. februar 2010

Barna glemmes i dagens kosthold !



De voksne tenker mest på seg selv.
Vi spiser ganske ofte ute på restaurant, og jeg slutter aldri å bli overrasket over hva foreldre bestiller til sine barn. Ofte bestiller de fisk, kjøtt eller kylling til seg selv, mens barna får pasta, pølser eller pizza. Dette gjelder ikke bare små barn, men også ungdom, ja ganske store ungdommer.

Det er ingen som har større behov for riktig kosthold enn barn og ungdom. Det er de som er fysisk aktive, vokser og skal utvikle seg. Hva er begrunnelsen for at barna skal få dårligere mat enn foreldrene? Hvis det er økonomi, er det jo nærmest tragisk. Ikke noe er dyrere enn å gi barna søppelmat. Hvilke helsemessige konsekvenser får dette for barna på lang sikt? Hvilken matkultur lærer vi barna?

Mangel på tid.
I hverdagen er det ofte slik at måltidene skvises. Barna kommer hjem fra skolen noen timer før foreldrene, og det ender ofte med en kjapp pizza i stekeovnen, cornflakes eller kanskje kjeks. Deretter skal det gjøres lekser ?? Hvordan er det mulig ? Uten næring, men stappfull av karbohydrater funker hjernen dårlig. Verken voksne, barn eller ungdom vil kunne være kreative og produktive med et slikt næringsinntak. Barna blir mistilpasset, urolige og stresset.
Deretter er det kveldsaktiviteter som barna skal delta i. Det er ikke sjelden at barna er på et eller annet 3- 4 dager per uke. Ambisiøse foreldre i full jobb gjør hva de kan for at barna skal få være med på "alt".

Foreldrenes absolutte ansvar.
Foreldre forklarer dette med at barna ikke "liker" maten. Det er feil. Barna liker god mat, men når de har vendt seg til søppelmat, er det endringer de ikke ønsker. På samme måte som med de fleste voksne så er endringer ofte vanskelig. Det er helt avgjørende for barnas livskvalitet at kostholdet blir best mulig.

Herbalife.
I den sammenheng er det mange voksne som holder Herbalife produktene for seg selv. Det er ingen som trenger den optimale næringen som Herbalife gir mer enn aktive barn og ungdom. Spesielt ungdom som trener systematisk har stort behov for et best mulig kosthold. Med tidsklemme, skolearbeid og trening, finnes det ikke noe bedre alternativ enn Herbalife for vår oppvoksne slekt.

Sørg for at Herbalife Formual 1 shapemix kommer ut av skapet og inn i kroppen på ungdommene i huset. Nå er det blitt enda lettere med Formula 1 Express Bar. Denne baren er kjempeenkel å ta med seg på skole, trening og fritid. Drikk rikelig, og ungdommen får et fullverdig måltid på 1-2-3.

Ingen kommentarer: