lørdag 27. juni 2009

Havnet på sykehus i stedet for Vestmarkrittet.


Du verden for en overgang !
Jeg har en ukes tid følt meg uggen i magen og fredag morgen valgte jeg å oppsøke min lege. Jeg fant ut at det ville være klokt å sjekke uggenheten, slik at det ikke skulle skje noen uforutsett på Vestmarkrittet. Dessverre sendte legen meg rett på sykehuset, antagelsen var blindtarbetennelse.

Etter en mengde undersøkelser av stadig nye leger var de skeptiske til om det var blindtarmen. De sendte meg derfor først på røntgen, deretter på CT. Se bilde. Der ble jeg lagt i en science fiction maskin som skulle gi alle svar.

Konklusjonen var klar. Blindtarmbetennelse. Den burde opereres. Problemet var at betennelsen nå hadde spredd seg til andre deler av buken og operasjon var for risikabelt.

Antibiotikakur.
Dermed la de inn en intravenøs hestekur med antibiotika for å stagge betennelsen. Dette ble startet fredag kveld, med fullt kjør hele natten. Lørdag ( idag ) ble det konstatert ytterligere forverring. Hestekuren fortsetter, så er det å håpe at blodprøvene viser bedring i morgen.

Det gjelder å være i god form.
Grunnen til at legene var skeptiske til at det var blindtarmen i første runde, var min ekstremt gode allmenntilstand. Ingen feber, lav hvilepuls og smertene var til å holde ut. Med den omfattende betennelsen forstår ikke legene at dette er mulig. Ingen går oppreist i den tilstanden. Alle ville få høy hvilepuls og høy feber. CT maskinen ga svaret.

Det er ingen tvil om at det gjelder å være så frisk som mulig når du blir syk. For meg gjelder det kosthold og trening. Herbalife har vært min viktigst kilde til god ernæring.

onsdag 24. juni 2009

Sportsernæring - hva og hvordan ?

Økt salg.
Statens Instetutt for Forbruksforsking ( Sifo) har nylig publisert en rapport som først og fremst dokumenter en kraftig økning i salget av sportsernæringsprodukter. Den viktigste grunnen til økninger ligger i svært god distribusjon gjennom treningssentre.

Virker dette ?
De fleste produkter innenfor dette segmenter er produsert for personer med svært store treningsmengder. Det er de færreste som oppsøker treningsentre som faktisk trenger denne type produkter for å tilføre kroppen karbohydrater og/eller proteiner. Dyre produkter blir derfor solgt på feil premisser.

Hva trenger kroppen ?
Under trening som har en varighet på mindre enn 1 time er det IKKE behov for ekstra tilførsel av karbohydrater i form av karbobarer eller karbodrikke. Ekstra ille er det når folk faktisk tar med seg karbodrikke som tørstedrikke på stranda. Det blir du rett og slett feit av.

Er varigheten 1 time eller mer, så BØR karbodrikke tilføres allerede fra treningen/konkurransen starter.

Tilsvarende gjelder for ekstra proteiner. Ved store kraftanstrengelser BØR proteiner tilføres umiddelbart ETTER trening. Protein i form av shake bør inntas senest 25 min etter trening/konkurranser.

Herbalife sin Formula1 shakemix er den perfekte løsningen for alle. De som mosjonerer og de som trener hardt. Den gir deg ikke bare proteiner, men alle de næringsstoffene kroppen trenger. De som trener hardt bør i tillegg blande inn Herbalife Formula 3 proteintilskudd.


Ønsker du å studere rapporten, finner du den på : http://sifo.no/page/Publikasjoner//10081/75941.html

søndag 21. juni 2009

Bedre resultat i årets Birkebeinerritt ?


Tiden går fort !
Tiden går fort til 29. august og årets folkefest for syklister - Birken. Mange er mosjonister, andre er elitemosjonister, mens noen få er virkelige elitesyklister. De aller fleste bekymrer seg for hva de skal gjøre de siste ukene før konkurransen. Ferien kommer ofte brått på og ambisjonene er store for å trene riktig i ferien. Rolig langkjøring, noen harde sommerritt for bedre seeding, 4 x4 intervall, eller kanskje lengre intervall ?? For de fleste forsvinner ferien som dugg for solen, uten at de fleste føler at de har fått det grunnlaget som de hadde håpet.

Ny sykkel ?
Dessverre er det mange som legger for stor vekt på utstyret, i dobbel forstand. De tenker utstyr. Jeg må kjøpe en ny sekk som er bedre og lettere. Jeg bør ha meg en ny Polar eller Garmin med det siste av det siste. Selvfølgelig lettere sykkelsko eller nye spesialsåler eller begge deler. En ny sykkel som er 1 kg lettere vil gi meg noen ekstra minutter. For de fleste er dette panikkløsninger, kanskje en feig løsning i mangel på selvdisiplin.

Mer bekymret for utstyret en for kroppen ?
I en større undersøkelse som er blitt gjennomført av Hunter Allen og publisert i Health & Fitness, slås det fast at den nest viktigste feilen syklister gjør er at de har for lite fokus på kroppen. Undersøkelsen viser at etter det å ikke utnytte dine talenter, så er det manglende fokus på kosthold som er den viktigste årsaken til fravær av fremgang. Undersøkelsen sier at ved å bruke pengene på riktig kosthold og å pleie kroppen, i stedet for utstyr, så vil det gi deg vesentlig større fremgang. Det er kanskje bedre å ta tak i seg selv enn å bruke titusenvis av kroner for en endring på utstyret.

Praktiske råd for gjennomføring.
Det avholdes kurs og seminarer til tusenvis av kroner rundt omkring i Norge for syklister. Ønsker du GRATIS assistanse og et velprøvet og suksessfullt program for kosthold og trening, er det bare å ta kontakt. Jeg treffes enklest på 90570500.

torsdag 18. juni 2009

Antioksydanter - hva og hvorfor ?

Antioksydanter motvirker oksidativt stress, eller celleskade på grunn av frie radikaler. Alle kroppens celler, organer og vevsvæsker må beskyttes mot skadelig stress. jeg synes det er greit å sammenligne med et eple. Deler du et eple i 2 deler og legger det på benken, så blir det brunt i løpet av kort tid. Eplet oksiderer. Presser du litt sitronsaft over eplet straks du har delt det, blir det ikke brunt. Det skjer ingen oksidering, sitronen er antioksydanten.

Det samme gjelder kroppen. Cellene trenger antioksydanter for at din kropp skal holde deg frisk. Antioksydanter hjelper deg med å blir mer motstandsdyktig mot sykdom.

Det er viktig å utnytte årstidene for å få tak i det beste av naturen. Bær er noe av det som det er mest antioksydanter i. Utnytt derfor tilgangen på bær i sesongen. Bær har ofte en høyere konsentrasjon av antioksydanter enn frukt og grønnsaker.

Her er ti på topp.
1. Bjørnebær
2. Valnøtter
3. Jordbær
4. Artiskokk
5. Tranebær
6. Kaffe
7. Bringebær
8. Pecanøtter
9. Blåbær
10. Nellik

Når du lager deg en nydelig smoothie med næringsrik Herbalife formula 1 shakemix, ta i en eller flere av disse produktene i blenderen. Varier daglig, finn nye smaker og oppretthold et variert og godt næringsinnhold.

Nyyyt sommeren, nyyyt solen og nyyyyt en deilig smoothie smekkfull av godsaker fra naturens spisskammers.

onsdag 3. juni 2009

Sykkelglede !

Har du lagt merke til at du blir glad når du sykler ? Under sykkelturen frigjøres kroppens eget vellyst- og overskuddshormon, endorfin. Du blir i godt humør og får overskudd. På sykkelsetet kommer du tettere på livet, du bruker sansene og kjenner at du virkelig lever. Selv korte og rolige turer øker hjertefrekvensen og styrker hjertet. La det gå sport i det ! Når kan du ta sykkelen i stedet for bilen ?

tirsdag 2. juni 2009

Hvordan oppnå stabilt blodsukkernivå ?

Hva spiser du til frokost?

Balansert proteinbasert frokost.

En slik frokost tilfører vår kropp all ernæring og energi uten å
øke blodsukker- og insulinnivået. Den hjelper til at vi unngår
å bli avhengig av karbohydrater hele dagen. På denne måten
vil du oppnå bedre appetittkontroll, karbohydrathunger (som
f.eks higen etter snacks, sjokolade, kaker, brus etc) vil
forsvinne og kroppen henter energi fra sitt eget fettlager.

Hva du spiser til frokost påvirker resten av din dag ?

Er du ikke helt fornøyd med din allmenne helsetilstand? Har du
ikke den energi du skulle ønske? Blir du ofte trøtt? Får du
hodepine iblant? Er du ikke helt fornøyd med din vekt?

Ved å gjøre enkle justeringer i hvordan du starter dagen, kan
medføre positive forandringer i hvordan du føler deg.

Hva du spiser til frokost har innvirkning på ditt energinivå og
din appetitt gjennom hele dagen. Start derfor dagen med en Herbalife Formula 1 smoothie. Den gor kroppen din det den trenger av vitaminer, mineraler og antioksydanter.