onsdag 24. juni 2009

Sportsernæring - hva og hvordan ?

Økt salg.
Statens Instetutt for Forbruksforsking ( Sifo) har nylig publisert en rapport som først og fremst dokumenter en kraftig økning i salget av sportsernæringsprodukter. Den viktigste grunnen til økninger ligger i svært god distribusjon gjennom treningssentre.

Virker dette ?
De fleste produkter innenfor dette segmenter er produsert for personer med svært store treningsmengder. Det er de færreste som oppsøker treningsentre som faktisk trenger denne type produkter for å tilføre kroppen karbohydrater og/eller proteiner. Dyre produkter blir derfor solgt på feil premisser.

Hva trenger kroppen ?
Under trening som har en varighet på mindre enn 1 time er det IKKE behov for ekstra tilførsel av karbohydrater i form av karbobarer eller karbodrikke. Ekstra ille er det når folk faktisk tar med seg karbodrikke som tørstedrikke på stranda. Det blir du rett og slett feit av.

Er varigheten 1 time eller mer, så BØR karbodrikke tilføres allerede fra treningen/konkurransen starter.

Tilsvarende gjelder for ekstra proteiner. Ved store kraftanstrengelser BØR proteiner tilføres umiddelbart ETTER trening. Protein i form av shake bør inntas senest 25 min etter trening/konkurranser.

Herbalife sin Formula1 shakemix er den perfekte løsningen for alle. De som mosjonerer og de som trener hardt. Den gir deg ikke bare proteiner, men alle de næringsstoffene kroppen trenger. De som trener hardt bør i tillegg blande inn Herbalife Formula 3 proteintilskudd.


Ønsker du å studere rapporten, finner du den på : http://sifo.no/page/Publikasjoner//10081/75941.html

Ingen kommentarer: