søndag 21. juni 2009

Bedre resultat i årets Birkebeinerritt ?


Tiden går fort !
Tiden går fort til 29. august og årets folkefest for syklister - Birken. Mange er mosjonister, andre er elitemosjonister, mens noen få er virkelige elitesyklister. De aller fleste bekymrer seg for hva de skal gjøre de siste ukene før konkurransen. Ferien kommer ofte brått på og ambisjonene er store for å trene riktig i ferien. Rolig langkjøring, noen harde sommerritt for bedre seeding, 4 x4 intervall, eller kanskje lengre intervall ?? For de fleste forsvinner ferien som dugg for solen, uten at de fleste føler at de har fått det grunnlaget som de hadde håpet.

Ny sykkel ?
Dessverre er det mange som legger for stor vekt på utstyret, i dobbel forstand. De tenker utstyr. Jeg må kjøpe en ny sekk som er bedre og lettere. Jeg bør ha meg en ny Polar eller Garmin med det siste av det siste. Selvfølgelig lettere sykkelsko eller nye spesialsåler eller begge deler. En ny sykkel som er 1 kg lettere vil gi meg noen ekstra minutter. For de fleste er dette panikkløsninger, kanskje en feig løsning i mangel på selvdisiplin.

Mer bekymret for utstyret en for kroppen ?
I en større undersøkelse som er blitt gjennomført av Hunter Allen og publisert i Health & Fitness, slås det fast at den nest viktigste feilen syklister gjør er at de har for lite fokus på kroppen. Undersøkelsen viser at etter det å ikke utnytte dine talenter, så er det manglende fokus på kosthold som er den viktigste årsaken til fravær av fremgang. Undersøkelsen sier at ved å bruke pengene på riktig kosthold og å pleie kroppen, i stedet for utstyr, så vil det gi deg vesentlig større fremgang. Det er kanskje bedre å ta tak i seg selv enn å bruke titusenvis av kroner for en endring på utstyret.

Praktiske råd for gjennomføring.
Det avholdes kurs og seminarer til tusenvis av kroner rundt omkring i Norge for syklister. Ønsker du GRATIS assistanse og et velprøvet og suksessfullt program for kosthold og trening, er det bare å ta kontakt. Jeg treffes enklest på 90570500.

Ingen kommentarer: