torsdag 18. juni 2009

Antioksydanter - hva og hvorfor ?

Antioksydanter motvirker oksidativt stress, eller celleskade på grunn av frie radikaler. Alle kroppens celler, organer og vevsvæsker må beskyttes mot skadelig stress. jeg synes det er greit å sammenligne med et eple. Deler du et eple i 2 deler og legger det på benken, så blir det brunt i løpet av kort tid. Eplet oksiderer. Presser du litt sitronsaft over eplet straks du har delt det, blir det ikke brunt. Det skjer ingen oksidering, sitronen er antioksydanten.

Det samme gjelder kroppen. Cellene trenger antioksydanter for at din kropp skal holde deg frisk. Antioksydanter hjelper deg med å blir mer motstandsdyktig mot sykdom.

Det er viktig å utnytte årstidene for å få tak i det beste av naturen. Bær er noe av det som det er mest antioksydanter i. Utnytt derfor tilgangen på bær i sesongen. Bær har ofte en høyere konsentrasjon av antioksydanter enn frukt og grønnsaker.

Her er ti på topp.
1. Bjørnebær
2. Valnøtter
3. Jordbær
4. Artiskokk
5. Tranebær
6. Kaffe
7. Bringebær
8. Pecanøtter
9. Blåbær
10. Nellik

Når du lager deg en nydelig smoothie med næringsrik Herbalife formula 1 shakemix, ta i en eller flere av disse produktene i blenderen. Varier daglig, finn nye smaker og oppretthold et variert og godt næringsinnhold.

Nyyyt sommeren, nyyyt solen og nyyyyt en deilig smoothie smekkfull av godsaker fra naturens spisskammers.

1 kommentar:

livet i sør og nord sa...

Shakene så fristende ut. De må utprøves snarest.