mandag 26. oktober 2009

Drikk vann - unngå sykdom !


Drikk vann !

Når du er velhydrert, blir slimhinnene i nesen fuktigere og fanger opp virus før det gjør skade. Det er spesielt viktig i tørr luft, som det ofte er i inneklima. Te, først og fremst den grønne ( Herbalife instant urtete er et godt valg, fordi te inneholder immunstyrkende stoffer av typen polyfenoler ( meget gode antioksydanter).

Du må ha minst 2,5 liter vann hver dag !

Sørg for at du måler dette en gang i blandt. Kvinner bør ha minst 2,5 liter og menn minst 3 liter per dag. Fyll opp 5 - 6 halvlitere med vann og sørg for å drikke alle innen dagen er slutt. Er det varmt og/eller du har trent, må du har mer enn dette.

2 kommentarer:

Kjell Kirkeng sa...

Hei Kjell!

Takk for sist! Eg var og hørte på deg i klubbhuset til Kvernbit, Knarvik, første helga i september.
Det var da eg ble oppmerksom på bloggen din, den er kjempefin!!! Veldig kjekk å kikke innom.
Men idag ble jeg litt i tvil... Ja, eg er enig i at vi skal ha i oss 2,5-3 liter vann i løpet av en dag (ok, en 'lat' dag ;-) ), men eg mener at vi får ca en liter vann fra maten vi spiser. Og at vi ikke skal ha så mye mer enn 2,5-3 liter totalt uten at det faktisk blir for mye?!!

Som sagt, kjempefin blogg!

Med vennlig hilsen
Else

Hei Else !

Her, som på de fleste områder innenfor kosthold og trening, strides de lærde. Det viktige er å fokusere på hovedutfordringen, nemlig at 97% av befolkningen drikker for lite vann. Hvor mye vann som trenges avhenger av bl a personens vekt og aktivitetsnivå. Det skal veldig mye til for at du drikker så mye at det er uheldig. Det innebærer at du skyller ut noe av vitaminene, mineralene og næringstoffene forøvrig, før kroppen har rukket å ta dette opp.

Jeg kan nevne at Ole Einar Bjørndalen drikker minst 9 liter vann per dag. Selv med hans aktivitetsnivå, er dette veldig mye. Dette kan han og mener at dette er riktig for hans kropp.

Konklusjonen er at du ikke skal være redd for å drikke for mye, men kjenne etter hva som passer for deg.


Ha en fin dag !


Kjell

Anonym sa...

I tillegg kan det være nyttig å drikke vann med funksjon.

Noen som har prøvd denne?

http://www.hydrogenvann.no

Ser overbevisende ut mht. forskning etc.

Mvh,

Geir