onsdag 7. juli 2010

Trening er viktig i pollensesongen?

Hele 900 000 nordmenn er rammet av pollenallergi, ifølge tall fra Astma- og Allergiforbundet. En tredel av disse er så plaget at de må bruke medisiner. Folk opplever disse plagene svært forskjellig, dessverre er det slik at de fleste føler seg trøtte og slappe. Allergi gir såre øyne, noe som lett oppleves som trøtthet.

I denne perioden er det ingen ting som er viktigere enn kostholdet. Ved å være rånøye med hva du putter i munnen, vil de aller fleste få svært reduserte plager. Tenk på å unngå sukker og allergene produkter som melk. Tenk også på å redusere produkter med hvetemel. Spis så rene produkter som mulig, som kjøtt, fisk, kylling, furkt, bær og grønnsaker. Rene produkter "renser" dine tarmer, mens "ferdigvarer" kliner til dine tarmer. Med rene matvarer er det lettere å opprettholde normal trening. Personlig er jeg forholdsvis plaget med allergi, som i noen tilfeller går over til astma.

Hver eneste gang jeg trener, føler jeg meg langt bedre etterpå. Vær imidlertid oppmerksom på at du vil trenge lengre oppvarming og at det kan være noe vondere i starten på treningen. Du trenger altså å holde på litt før du får "renset" systemet. Hold imidlertid ut, trening gjør underverker. De fleste bør imidlertid ikke "sprenge" seg i denne perioden, tren med fordel på lav intensitet og heller over lengre tid. 1 - 2 timer er god trening.

En kombinasjon av optimal ernæring ved bruk av Herbalife og trening, vil hjelpe deg til å komme igjennom pollensesongen på en flott måte.