tirsdag 26. mai 2009

5 grunner til at du IKKE går ned i vekt !

GRUNN 1.
Du har for store svingninger i blodsukkernivået. Dette fører til at det er lett å velge usunn mat, som igjen fører til at du føler du har lite energi. Blodsukkeret påvirkes av hva du spiser. Hvis du velger karbohydratrike matvarer som brød, baguetter, kake og sjokolade, skyter blodsukkernivået rett opp. Dette skaper også en avhengighet av karbohyrater (sukker). Problemet er så at blodsukkerivået bare kan gå en vei, nemlig rett ned. Et raskt blodsukkerfall fører til sløvhet, konsentrasjonsproblemer og ikke minst et sug etter mer sukker. Dette gjør det vanskelig å unngå vektøkning.

Hvordan oppnå stabilt blodsukkernivå ?

GRUNN 2.
Når vi spiser får vi fart å forbrenningen. Spiser vi lite eller veldig magert vil forbrenningen gå ned. Å spise forholdsvis små porsjoner, men ofte, bidrar til å holde forbrenningen på et høyt nivå. Dersom det går lang tid mellom måltidene vil kroppen kompensere ved å redusere forbrenningen. I dagens travle verden er det mange som dropper frokosten og spiser en stooor lunsj. For noen er det enda værre, de dropper både frokost og lunsj og ender opp med en gigantmiddag. Slike matvaner gjør at kroppen lagrer mest mulig fett og akselrerer reduskjonen av muskelmassen.

Hvordan opprettholde forbrenningen ?

GRUNN 3.
Vi spiser for mye ferdiglaget mat. De fleste tror at ferdiglaget og ferdigpakket mat i butikkenes ferskvarehyller er like ernærinsgmessig bra som om du lager mat selv av ferske og friske matvarer. dessvere så blir vi lurt også på dette området. Det meste som finnes av ferdigpakket matvarer har for høyt saltinnhold og fattigere på næringsinnhold enn friske matvarer.

Hvordan sikre deg en ernæringsmessig balanse i dine daglige måltider ?

GRUNN 4.
Det er lett å spise og drikke for mye i forbindelse med et stadig mer sosialt liv. Dersom det å spise ute på restaurant med påfølgende alkoholholdige drikker, er det viktig å tenke på hvordan du kan minisere de skadelige virkningene dette har på kroppen. Det sier seg selv at det ville være klokt om du ikke kom til restauranten utsultet og knalltørst. det krever litt planlegging og omtanke for din egen helse og kropp.

Hvordan være en partyløve uten å øke antall centimeter rundt livet ?

GRUNN 5.
Generelt er det for mye salt i det vi spiser. I tillegg er det slik at våre smaksløker krever mer og mer salt etter hvert. Vi venner oss til saltsmaken og trenger mer for at vi skal kjenne saltet. For mye slat øker blodtrykket, hvilket i neste omgang kan bidra til hjerteproblemer, slag og andre relaterte sykdommer. Du finner mye salt i pølser, bacon, smør, behandlet kjøtt, boksmat etc etc. Myndigehetene anbefaler maksimun 6 gram salt per dag, det er ikke mer enn en liten teskje. Sørg for at du er mer rafinert i kryddervalget ditt. For eksempel er ulike chilikrydder bra for helsen og bra for forbrenningen.

Hvordan unngå for mye salt ?

Ingen kommentarer: