mandag 20. september 2010

Gjør vi oss selv og barna en bjørnetjeneste eller blir vi bare lurt?

YT har blitt lansert som et sunnerer alternativ som er perfekt før, under og etter trening. YT inneholder 8,9 gram karbohydrater pr 100 gram, 8,6 gram av dette er sukkerarter. Per 330 ml som en pakke inneholder får man i seg 30 gram sukker, tilsvarende ca 15 sukkerbiter.

Det anbefales at barn ikke bør få i seg mer enn 30 gram tilsatt sukker per dag, drikker du 1 YT har man fått i seg hele dagsrasjonen med sukker.

Det er sjelden jeg tar om temaer om andre produkter. Det er imidlertid en stooort problem at Tien Norske Meierier lanserer produkter som ikke er helsemessig fornuftig å spise, samtidig som de pøser ut millioner i reklame og "kjøper" norske idrettsutøvere.

søndag 19. september 2010

Restitusjon - det handler om balanse.

Hvem lærer du av?
De aller fleste ønsker seg et liv med mer mosjon og trening. Mange av oss leser hvordan toppidrettsutøvere trener, spiser og hviler. For de fleste av oss er dette en dårlig sammenligning. Vi har jobb, hus, familie, møter og en haug med "må gjøre" ting. Hvordan skal vi presse inn egen trening i den hektiske hverdagen? Dårlig samvittighet i forhold til jobb og familie, kan knekke etthvert overskudd.

Utfordringen er at det blir for hektisk, vi trener for hardt når vi først trener og vi får ikke den hvilen og den maten vi TRENGER for at treningen skal få den verdien vi ønsker oss. Treningen vil da bryte kroppen ytterligere ned. På grunn av denne belastningen føler vi oss kvalme etter trening og orker ikke å spise. Nedbrytningen fortsetter enda sterkere og vi kommer inn i en ond sirkel.

Etabler en balanse.
Ta tak i dette og diskuter med familie og jobb. Legg en plan hvor du får en best mulig balanse mellom jobb, familie og egen trening. Når vi føler oss energiske og opplagte gjør vi en bedre jobb både hjemme og ute og utvikler en herlig harmoni med omgivelsene.